Officiell Pressmeddelande: Nature’s Sunshine bekräftar på nytt sitt starka engagemang för kvalitet.

Synergy WorldWides partnerskap med Nature’s Sunshine Products (NSP) var ett avgörande ögonblick i företagets historia. Synergys mission är att tillverka produkter av högsta möjliga kvalitet, och denna strävan förverkligades i och med vårt samarbete med NSP. NSP och Synergy brinner för kvalitet – i våra produkter och i den dagliga verksamheten. Vi på Synergy är mycket stolta över vårt samarbete med NSP och de värderingar som det här tillförlitliga företaget representerar.  


I ett pressmeddelande från den 6 februari förnyade NSP sitt löfte att producera rena och potenta hälsotillskott utan kompromisser.


Nature's Sunshine Products – 42 år av högsta möjliga kvalitet  


LEHI, Utah, 6 februari 2015 – Nature’s Sunshine Products, Inc. (”NSP”), en av världens främsta tillverkare och distributörer av högkvalitativa kosttillskott inom marknaden för naturlig hälsa, har en 42 år lång historia av utmärkta produkter och högklassig tillverkning. 

Det finns en mängd olika kosttillskottstillverkare på marknaden idag, men vet konsumenterna verkligen vad de får? Konsumenter får tyvärr dras med ett brett kvalitetsspektrum, även inom den välreglerade marknad som kosttillskottsbranschen verkar på. Men som tur är skördar ett fåtal företag framgångar genom att tillhandahålla högsta möjliga kvalitet. 

Varje år investerar NSP miljontals dollar i program för kvalitetssäkring och kvalitetskontroll. Dessa program täcker granskningar av inhemska och internationella leverantörer, banbrytande utrustning, kompetent personal, kvalificerade testmetoder och labbmaterial, dokumentgranskning och mycket mer. ”Det handlar om stora pengar”, säger Gregory L. Probert, styrelseordförande och Chief Executive Officer för NSP. ”Vårt anseende på marknaden är värt varenda dollar vi spenderar för att säkerställa att vi erbjuder våra medlemmar hälsotillskott av allra högsta kvalitet.” 

Nature’s Sunshine är känt för sin kvalitet och har byggt upp sitt anseende inom branschen genom att hela tiden investera både tid och resurser i att säkerställa att det som står på flaskan är vad som finns inuti den. Det börjar med att hitta rätt råvaror från pålitliga och verifierade leverantörer. Innan NSP använder material från en leverantör besöker företagets forskare leverantörens anläggningar och gör ingående granskningar för att säkerställa att de material som används lever upp till Nature Sunshines extremt höga kvalitetskrav. Allt från att övervaka skördningsförfarandet för att säkerställa hållbarhet till att granska kontor och produktionsanläggningar, se över interna dokument och till och med lägga tid på att inspektera anläggningars sanitära processer. Nature's Sunshine tummar inte på någonting när det gäller kvalitet.  

Överlägsen kvalitet omfattar även Nature's Sunshines egna produkter som tillverkas i företagets ultramoderna, klimatkontrollerade anläggning på strax under 20 000 kvadratmeter i Spanish Fork, Utah. NSP:s forskare använder högeffektiv vätskekromatografi, infraröd analys, tunnskiktskromatografi, gaskromatografi, induktivt kopplad plasma-masspektrometri och andra vetenskapliga metoder och tekniker för att testa råvaror och färdiga produkter – allt för att garantera att rätt växter och material har använts. 

NSP:s kvalitetsexperter utför en rad olika tester för att säkerställa att inga föroreningar som metaller, smuts, jäst, mögel, bakterier, pesticider, herbicider eller spår av strålning finns i produkterna. De analytiska testerna används för att bekräfta att innehållet av vitaminer och mineraler stämmer överens med vad produkten gör gällande. NSP använder sig av fler än 600 olika kvalitetstester för att kontrollera råvaror och färdiga produkter, utöver den analytiska utrustningen och de experter som utför testerna.

”Det som skiljer oss från andra företag är våra ansträngningar vid produkttillverkningen och lagringen”, säger Lynda Hammons, NSP:s Vice President of Global Quality and Regulatory Affairs. ”Jag kan inte tala för företag som lägger ut sin tillverkning på entreprenad, men jag har ett högt förtroende för våra produkter eftersom vi granskar och testar produkterna i varje steg, i våra egna anläggningar.”

NSP följer hårda kvalitetskrav under produktutveckling, tillverkning och testning av den färdiga produkten. Inom branschen kallas dessa kvalitetsstandarder för ”Good Manufacturing Practices” – eller Praxis för bra tillverkning. Utöver detta stoltserar NSP:s labb med fyra doktorer som har utvecklat egna metoder för att testa aktiva beståndsdelar i naturliga råvaror. Flera av dem har publicerat artiklar i refereegranskade vetenskapliga journaler. NSP delar alltid sina nya, exakta testmetoder med sina leverantörer. Detta med förhoppningen att om alla samarbetar ökar kvaliteten inom branschen.

Nature's Sunshine är mycket stolta över att ha tagit emot certifieringar från flera olika oberoende organsiationer som värnar om kvalitet. NSP har bland annat fått ett prestigefyllt godkännande från Australia Therapeutic Goods Administration (Australiensiska administrationen för terapeutiska varor), något som krävs för att få sälja växtbaserade produkter i Australien. NSP har även blivit certifierade av organisationerna National Sanitation Foundation International, International Aloe Science Council och Brunswick Laboratories of Southborough, Mass. Under 2013 valde tidskriften Forbes ut Nature's Sunshine som ett av USA:s mest pålitliga företag, och NSP var ett av fyra företag som lyftes fram inom kategorin ”läkemedel”.

Nature Sunshine har en 42-årig historia av kvalitet, service och integritet och är ett riktmärke för hela hälsotillskottsbranschen. Företaget är helt fokuserat på hög kvalitet inom tillverkning, kvalitetskontroll och kundnöjdhet, och erbjuder tillförlitliga, effektiva och innovativa produkter för människor som vill leva friskare liv.  

Om Nature’s Sunshine Products  

Nature’s Sunshine Products (NASDAQ:NATR) är ett branschledande företag inom hälsa och friskvård som marknadsför och distribuerar närings- och kroppsvårdsprodukter via ett globalt försäljningsnät som består av fler än 670 000 oberoende managers, distributörer och kunder i mer än 40 länder. NSP tillverkar den större delen av sina produkter i sina egna toppmoderna anläggningar för att säkerställa att produkterna sätter standarden för kvalitet, effektivitet och säkerhet på dagens marknad. Företaget är uppdelat i tre verksamheter som i sin tur är uppdelade baserat på distributörsprofiler, kompensationsplaner, samt NSP:s interna organisation av anställda och deras ansvarsområden (NSP Americas, Asia Pacific and Europe; NSP Russia, Central and Eastern Europe; och Synergy WorldWide). Företaget stöder hälsa och friskvård för barn runt om i världen med hjälp av stiftelsen Sunshine Heroes Foundation.

Mer information om företaget finns på, www.naturessunshine.com

Kontakt: 
Steve Bunker
Chief Financial Officer
Nature’s Sunshine Products, Inc. Lehi, Utah 84043
(801) 341-7303 

CONVERSATION

Instagram

Follow Us