Ny medlem i den rådgivande styrelsen för medicin och vetenskap

Synergy WorldWide och Nature’s Sunshine Products är mycket stolta över att kunna meddela att Dr. Sang Geon Kim, Ph.D. har tillträtt som ny medlem i vår rådgivande styrelse för medicin och vetenskap. Kim arbetar som professor i Seoul, Sydkorea, och tillför stor global erfarenhet och expertis till den rådgivande styrelsen. Det är ett privilegium för oss att han är en del av Synergys team.

Gregory L. Probert, ordförande och koncernchef för Synergy/NSP, förklarar att doktor Kims anlsutning till den rådgivande styrlesen för medicin och vetenskap ”kommer att vara avgörande för vår produktutvecklingsstrategi som tillämpar vetenskaplig forskning för att lösa storskaliga hälsoproblem”. ”Vi är övertygade om att doktor Kims långa forskningserfarenhet inom dysfunktionell ämnesomsättning gör honom till en fantastisk tillgång för vår produktutveckling. Vi är mycket glada över det här samarbetet och ser fram emot att ta del av den expertis som han för med sig till vårt företag.”

Doktor Matt Tripp, chef för vetenskaplig forskning på Synergy/NSP, säger: ”Med sina gedigna kunskaper och sin forskningsbakgrund, kommer Doktor Kim att hjälpa oss göra nya upptäckter och skapa nya innovativa produkter”.

Bakgrund
Doktor Kim har en diger meritlista. År 2010 tog han emot en utmärkelse från Sydkoreas president och Departementet för hälsa och välfärd. Tidigare samma år blev han utnämnd till ”Månadens vetenskapsman” av Utbildnings- och vetenskapsdepartementet. Han har av Sydkoreas farmakologisällskap även tilldelats priset för Bästa farmakolog år 2008. Doktor Kim har publicerat mer än 200 artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Han har personligen utbildat fler än 100 doktorander som studerat för en magisterexamen, doktorsexamen eller en examen för postdoktorala studier.

Doktor Kim är för närvarande vicedekan för Institutet för farmakologiska vetenskaper vid Seouls nationella universitet. Han leder även Forskningscentret för innovativa läkemedel mot metabola och inflammatoriska sjukdomar vid Seouls nationella universitet, och är även professor på den farmakologiska fakulteten på universitetet. Dessutom sitter doktor Kim i den rådgivande styrelsen för toxikologi för det koreanska livsmedel- och läkemedelsverket. Han har tidigare lett Institutet för försöksdjursresurser och även arbetat som vicedekan vid farmakologiska fakulteten på universitetet i Seoul.

Kim tog sin doktorsexamen från Northwestern University Medical School i Chicago. Han tog sin magisterexamen och kandidatexamen i farmakologi vid Seouls nationella universitetet, Sydkorea.

”Det känns otroligt spännande att arbeta med Nature's Sunshine Products och acceptera en plats i den rådgivande styrelsen för medicin och vetenskap”, säger Kim. ”Jag ser fram emot att dela min forskning gällande dysfunktionell ämnesomsättning och jag är säker på att den kan spela en viktig roll i utvecklingen av innovativa produkter som kan förbättra miljontals människors liv över hela världen.”

CONVERSATION

Instagram

Follow Us