Förbättra din presentation i 3 steg


Nätverksmarknadsförare är presentations-guruer. Eller i alla fall en del av dem. En nätverksmarknadsföringsverksamhet är ofta beroende av nätverkarens förmåga att vara duktig på att förklara och sälja ett företags budskap. Nätverksmarknadsföringspresentationer sker ofta med hjälp av – ja, just det – PowerPoint, men det är inte många nätverkare som förstår hur man använder designprinciper för att skapa en sofistikerad slutprodukt.

Ta en titt på de här snabba tipsen som hjälper dig att sätta ihop en snygg och slagfärdig presentation.

1. Text

PowerPoint bör användas som ett verktyg som hjälper till att visualisera muntlig information. PowerPoint ska inte i sig stå för visualiseringen. Begränsa varje bild i presentationen till cirka fem ord och se till att de ord du väljer omfattar ämnet du håller på att prata om. Du bör i stort sett aldrig läsa texten som visas på din bild. Målet är att din publik bara ska titta på bilden i några sekunder och fokusera mestadels av sin uppmärksamhet på dig.

Det är också viktigt att vara försiktig med teckensnitt. Håll dig borta från stillösa teckensnitt som Comic Sans och välj i stället ett rent, professionellt teckensnitt som Arial. Använd inte mer än tre textfärger i en och samma PowerPoint-presentation för att se till att temat och designen flyter på bra.

2. Bilder

Välj intressanta högkvalitativa visuella hjälpmedel för att fånga publikens intresse. Förvrängda eller suddiga bilder förvandlar snabbt det som skulle kunna vara en bra presentation till en oprofessionell presentation. Om bildfilstorleken är för liten för att fylla hela bilden utan att bli suddig är det bättre att använda en annan bild. Använd en webbplats med gratisbilder, som Pexels.com eller filtrera din bildsökning på Google så att den bara inkluderar tillräckligt stora bildfiler. Inkludera maximalt två bilder per PowerPoint-bild. De mest framgångsrika presentationerna har ofta bara en enda bild i full storlek. Det är också viktigt att du väljer relevanta bilder som kompletterar ditt ämne. Om du exempelvis pratar om att sätta upp mål kan du välja en högkvalitativ bild av en dator och en penna.

3. Design

Designen omfattar hur bilder och text hör samman och kompletterar varandra. Gör detta ordentligt och skapa bilder som är trevliga att se på och är lätta att följa. Börja med att lära dig de fyra designprinciperna:

Kontrast: Enkelt förklarat, bör du undvika element som liknar varandra (typ, färg, storlek, linjetjocklek, form, utrymme) och i stället göra dem olika. Att använda vit text på en mörk bakgrund är ett exempel på hur man skapar kontrast.

Harmonisering: Innehållet på varje bild i presentationen bör placeras där av en anledning. Korrekt harmonisering bör visuellt koppla samman olika element på bilden. Harmoniserade element kommer att ge intryck av att vara sammankopplade av en osynlig linje.

Upprepning: Att upprepa designelement är ett bra sätt att skapa visuella teman. Prova med att upprepa färger, strukturer, former, linjetjocklek etc. Genom att göra detta uppnår man ordning och enhetlighet.

Närhet: Om två eller flera saker är relaterade till varandra är det bättre att gruppera dem nära tillsammans för att skapa en visuell enhet i stället för flera olika separata enheter. Detta ger visuell ordning.

Kom ihåg att ju mer förberedd du är, desto mer sannolikt är det att du kommer att skapa en presentation du kan vara stolt över. Gör det rätt en gång, så kommer du att få glädje av din fantastiska PowerPoint-presentation om och om igen. Avslutningsvis kan de här enkla riktlinjerna om PowerPoint-presentationer förbättra hur andra ser på dig och din verksamhet.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us