Hur du utvecklar en strategi för sociala medier

Företag över hela världen förlitar sig på sociala medier för att kommunicera med sina kunder.  Detsamma gäller ditt Synergy-företag och du kan dra nytta av att använda dessa kostnadsfria marknadsföringsverktyg för att utöka din verksamhet!  

Det kan vara överväldigande för den som vill marknadsföra sitt företag genom sociala nätverk som Facebook och Twitter. Det tar tid att bli bra på sociala medier, men man lär sig av sina misstag. Viktigast av allt är att ha en bra strategi.


Två av Synergys ledande européer, Eric och Kati Gammals, förlitade sig mycket på sociala medier för att nå sin rankning inom företaget.

”Professionell marknadsföring via nätverk handlar också om att dela information och i synnerhet att dela personliga händelser, rekommendationer, bilder och livsstilar i allmänhet”, säger Kati. ”Traditionell försäljning fungerar inte inom sociala nätverk, men för marknadsföring passar de perfekt, eftersom de handlar om att dela information, inte marknadsföring.”

Tänk på följande när du använder social medier för att marknadsföra ditt Synergy-företag:

Förstå vem du vänder dig till. Innan du publicerar innehåll på sociala medier, föreställ dig hur den idealiskaSynergy-kunden ser ut. När du vet vad du har för kundkrets kan du anpassa innehållet efter kundernas problem, behov och motivationer. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av innehåll de i sin tur kommer att dela genom sina sociala nätverk. Hitta och spara källor med pålitlig information om din publik och ditt specialområde. Ju mer du vet om din kundkrets och ditt specialområde, och ju mer du kan om närbesläktade ämnen, desto lättare blir det att publicera relevant innehåll som fångar deras uppmärksamhet.

Var innovativ. Marknadsföring i sociala medier kräver kreativitet. Försök att se på ditt företag och produkterna på ett nytt sätt. Spara alla idéer om innehåll på ett ställe. Lägg till och ta bort idéer på listan allt eftersom. Via innehållet du publicerar länkar du din publik till relaterade webbplatser och bloggar. Fastna inte i samma gamla innehåll. Visa kundkretsen nya kommunikationsmetoder genom länkar till webbkonferenser, poddsändningar, PowerPoint-presentationer, webbtidningar och videor.

”Vi har Facebook-grupper för företagsbyggare, huvudsakligen för att dela information”, säger Eric. ”Vi delar dokument, bloggnyheter, berättelser om framgångar, mötes- och webbkonferensscheman, och pin-nivåer i vår Facebook-grupp. Det är ett bra sätt att informera alla om det senaste.”

Använd bilder. Den ofattbart stora mängden innehåll i de sociala medierna tävlar ständigt om dina kunders uppmärksamhet. Vad kan du göra för att profilera dig? Försök att komplettera dina inlägg med en iögonfallande och professionella bilder. Oavsett om bilden kommer från internet eller du tog den själv, måste den vara i färg och av hög kvalitet.

Var konsekvent. Det här är enkelt. Håll koll på alla sociala medier  varje dag. Alla undersökningar tyder på att småföretag med framgångsrik marknadsföring inom sociala medier tillbringar ungefär en timme med att uppdatera sina Facebook- och Twitter-sidor med nya inlägg varje dag.  Att hålla på hela dagen med sociala medier behövs inte. Det räcker med att åsidosätta lite tid på att publicera relevant och spännande innehåll, skapa intresse för din verksamhet och skapa nya kontakter.

”Det är mycket lättare att bygga upp ett Synergy-företag nu när vi har sociala medier som Facebook, YouTube och LinkedIn”, säger Eric. ”Vår roll är att dela information och informera. Sociala medier hjälper oss att göra det. Social medier gör världen lite mindre och underlättar global verksamhet.”

”Vi använder Facebook varje dag”, säger Kati. ”Det gör det enkelt att snabbt svara på frågor och dela nyheter, berättelser, foton, videor och att delta i konversationer.”

I den digitala tidsåldern är det väldigt viktigt att skapa en närvaro online för ditt företag. Ditt Synergy-företag kan växa exponentiellt när du gör sociala medier till en prioritet inom ditt företag.  


CONVERSATION

Instagram

Follow Us