Paralympisk tävlande i sportskytte förespråkar Synergy


Vart fjärde år samlas internationella atleter för att delta i den ultimata prövningen av styrka och precision – de olympiska och paralympiska spelen. Precis som de olympiska spelen visar de paralympiska spelen upp världens handikappade elitidrottares orubbliga hängivenhet till sina sporter. Trots fysiska utmaningar och andra hinder, kämpar dessa atleter för att bli mästare inom sina grenar.
Sonja Tobiassen är inget undantag. Hon kommer att tävla i Paralympics 2016 i Rio den 10 och 13 september, där hon representerar Norge i sportskytte.

Sonja arbetade som sjuksköterska i Norge när hon i 20-årsåldern märkte att hennes muskler började försvagas. Som 25-åring fick hon diagnosen muskeldystrofi, en obotlig sjukdom som påverkar produktionen av de proteiner som behövs för att bygga normala muskler. Idag, 20 år senare, är Sonja rullstolsburen och lever varje dag fylld med kärlek och tacksamhet.

”De små sakerna betyder väldigt mycket för mig”, säger Sonja.
”Saker som vänner och familj och att stanna och lukta på blommorna. Jag lever ett bra liv, ett självständigt liv, med min dotter som är 17. Jag är tacksam varje dag för att jag har ett hem och en bil och en sport som jag älskar”.

På ett rehabiliteringscenter 2010 deltog Sonja i en sportskytteaktivitet. En man i rummet överraskades av hennes naturliga sikte och hur jämnt hon presterade. För att se om Sonja bara hade tur den dagen tog han med henne till en skyttesimulator, där hon återigen uppvisade sin medfödda talang. Snart hade Norges Skytteförbund hört talas om hennes begåvning, och en förvånad Sonja såg sig själv tävla några år senare i Paralympics 2012 i London.

För att förbereda sig för sina andra paralympiska spel fokuserar Sonja mycket på att nå sina mål. Att kunna ta särskilt bra hand om sin hälsa är helt avgörande för både hennes träning och vardagsliv.

Precis som med sportskytte hittade Sonja sin passion för Synergy av en slump, när Synergys produkter först började marknadsföras i Norge. Hon var öppen för att prova alla produkter av hög kvalitet som skulle kunna höja hennes energinivåer, och gav Synergy en chans. Hon började med att ta Phytolife och Mistify, och började sedan också med ProArgi-9+ och e9. På senare tid har hon även lagt till Body Prime till sina näringstillskott. Under årens lopp har Sonja insett hur viktiga Synergys produkter verkligen är för hennes dagliga strävan för att bibehålla bästa möjliga hälsa.

Sonja kommer att delta i tre träningsläger i Europa inom de närmaste månaderna för att förbereda sig inför Rio. Träningen inför årets paralympiska spel har varit en känslomässig berg- och dalbana för henne. När hennes muskler inte samarbetar blir hennes prestationsförmåga lidande, och det är lätt att känna sig nedslagen. Men hon ger inte upp.

”Våra gränser sitter i huvudet”, säger Sonja. ”Om man verkligen vill något och man kämpar för det så är det möjligt. När jag blev sjuk slutade jag jobba. Jag förlorade vänner. Jag tappade kontakten med allting. Nu reser jag runt hela världen. Jag träffar fantastiska människor genom min sport. Jag har en stor familj genom sportskyttet som är inkluderande och bryr sig om. Sportskyttet får mig ur sängen på morgnarna.”


CONVERSATION

Instagram

Follow Us