Synergy sponsrar IAM Cycling i Tour de France 2016


Världens mest kända cykeltävling är mitt i dess finalvecka och det Syngergy-sponsrade cykellaget IAM Cycling är med och tävlar.

IAM Cycling tävlar i den äldsta och mest prestigefyllda cykeltävlingen i världen och lägger ner en otrolig insats i varje mödosam etapp. Nyligen kom Jarlinson Pantano i IAM Cycling på 1:a plats i etapp 15, Jérôme Coppel på 4:e plats i etapp 13 och Stef Clement på 4:e plats i etapp 12. Dessa Synergy-sponsrade cyklister utmärker sig definitivt i tävlingen! Klicka här för att hålla dig uppdaterad om varje etapp och för att kontrollera den aktuella rankningen av alla konkurrenter och team.

Det här är tredje gången som IAM Cycling tävlar i Tour de France. Under loppet av tre veckor genomlider atleterna  en konstant kamp med mental och fysisk utmattning, förändrade väderleksförhållanden och element, drastiska höjdförändringar, samt logistiska problem med  täta folkmassor, samordnande karavaner och teambilar.

Varje etapp i tävlingen har en rad olika utmaningar. I etapp 9, fann Leigh Howard i IAM Cykling  sig i en position som ingen vill vara i - nästan på efterkälken. Efter att ha stannat för att byta ut båda hjulen och eventuellt byta cykel, var Howard i fara att lämnas kvar i ingemansland och tvingades att komma ikapp gruppen i nedförsbacken. För att kunna göra detta gav Howard allt och översteg sin hastighetsgräns på  122,7 kilometer i timmen.

The Tour de France är ett exempel på en tävling i världsklass. Vi är hedrade att veta att atleterna i IAM Cycling förlitar sig på Synergys produkter för att kunna kämpa vidare under sin svåra färd och vi hoppas att alla visar dem sitt stöd när de kämpar vidare till den sista tävlingen den 24 juli.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us