Fullända ditt företags närvaro på sociala medier


Idag har nästan hälften av världens befolkning Internet-åtkomst. 2015 använde fler än 2 miljarder människor sociala medier. Med anledning av detta, så finns det en expansiv publik därute som är redo att absorbera den information du skickar ut i cyberspace. Nu känner du dig nog ganska inflytelserik, eller hur? Men sakta i backarna. Först måste du lista ut hur du kan få användare av sociala medier att se och lyssna på dig.

Som Synergy-teammedlem har du intressant information att dela. Se till att alltid ta alla chanser att dela Syngergys fantastiska möjligheter, och sociala medier är utan tvekan det mest kostnadseffektiva sättet att dela det du har att säga till en massa människor på. Vare sig du använder Facebook, YouTube, Twitter, Reddit, Pinterest, Tumblr, LinkedIn, Instagram eller Google+, så finns det trick du bör lära dig för att dela Synergys produkter och inkomstmöjlighet på dessa sociala medier.

Här är några allmänna tips som hjälper dig att maximera dina sociala medie-konton för att främja din affärsverksamhet.

Gör ett schema

Även om du inte behöver göra alla inlägg precis på klockslaget, är det bra att ha ett allmänt begrepp om vilka tider som är bäst att göra inlägg på. Till exempel, det är troligen inte mycket trafik på sociala medier en onsdagsmorgon klockan 04:30, och är därför inte en bra tid att göra inlägg på.

Som standard, låt oss använda Facebook för att utvärdera bra och dåliga tillämpningar av sociala medier, eftersom det är det absolut största social nätverket av alla. Enligt Huffington Post, är den bästa tiden på dagen att göra inlägg på Facebook kl. 13:00-15:00, där torsdagar och fredagar har den största aktivitetsfrekvensen. Studier visar att dessa tider varierar från en social medie-webbsida till en annan, så gör dina efterforskningar. Det är också bäst att inte göra inlägg för ofta, vilket orsakar att din publik döljer dina inlägg för att undvika överflödig information på deras nyhetsflöden. Att lägga upp intressant innehåll en gång om dagen är perfekt, då säkerställer du att dina följare förväntar sig att du gör inlägg och ser fram emot dem.

Lägg upp meningsfullt innehåll

Att skapa fängslande innehåll är viktigt för att kunna använda sociala medier på ett effektivt sätt. Ställ dig frågan: Är det här informativt? Är det fängslande? Är det relevant? Du bör kunna svara “ja” på varje fråga. Ditt innehåll bör alltid vara förenligt med Synergys standarder. Om du är osäker på ifall ditt innehåll på sociala medier uppfyller dessa standarder, hänvisa till Synergys dokument “Vad kan jag säga?”.

Granska alltid dina gamla inlägg för att utvärdera vilka som har fått flest likes och kommentarer. Då kan du se vilket innehåll som får mest uppmärksamhet för din affärsverksamhet. Vissa sociala medie-experter säger att man ska hitta den sociala media-kanal som har flest ideala kunder för din verksamhet och att man ska fokusera sig på att få den att lyckas, istället för att inkonsekvent och sporadiskt använda en rad olika kanaler.

Fokusera dig på bilder

Har du märkt att folk som har ett öga för fotografi och som även har lärt sig att ta vackra foton själva, får  mycket uppmärksamhet på sociala medier? Inlägg på sociala medier som består av bilder eller videor, får 53 % mer likes och 104 % fler kommentarer än inlägg utan en visuell central punkt. Se till att dina nyhetsflöden ser mindre enformiga ut och använd en iögonfallande bild som relaterar till ditt inlägg.  

Innan du börjar leta efter intressanta bilder, föreställ dig att du är fotografen. När du tittar på bilder som du vill lägga upp, överväg hur hög bildupplösningen är och om bilden är väl upplyst. Även bilder som bara är en aning mörka eller otydliga, förbises som om de inte ens existerade. Men det intressanta är att estetiskt tilltalande foton ger dina inlägg den färg och det djup de behöver för att uppmärksammas.


Du har lite efterforskningar att göra. Det finns tusentals studier och användbara tips från sociala medie-experter därute som du kan använda till din fördel, när du lär dig att bli bättre på att göra affärer på sociala medier. Se till att följa Synergy Worldwide på Facebook och Instagram där du kan dela innehåll  direkt och få idéer.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us