Synergy-kund klarar ”världens tuffaste löptävling”

Sahara-öknen är en av världens mest ogästvänliga platser, och i den marockanska solen är det inte ovanligt med temperaturer över 50 grader. Det är här, mittibland de hårt vindpiskade sanddynorna, som löptävlingen Marathon des Sables går av stapeln. Loppet är 256 km långt, tar sju dagar att slutföra och kräver en vilja av stål.

De senaste 28 åren har löpare från hela världen flockats till det här ödsliga landskapet för att testa sina krafter i ett lopp som kallas för ”världens tuffaste”. Synergy-kunden Grégoire Chevignard deltog i årets tävling och klarade en utmaning som han för bara några år sedan skulle ha betraktat som omöjlig. Han använde sig av många olika Synergy-produkter för att klara loppet och avslutade tävlingen iförd en Synergy-tröja och med ett stort leende på läpparna.

Grégoire är definitivt inte en professionell idrottare. Han har ett vanligt jobb i Paris och har för det mesta fullt upp på hemmafronten med fru och tre barn. Grégoire inledde sin löpträning på ett väldigt anspråkslöst sätt. Efter ett långt uppehåll, Grégoire hade genomfört sitt första och enda maratonlopp 19 år tidigare, anmälde han sig tillsammans med sin bror till en löptävling på 10 kilometer. Deras sluttider var ganska dåliga, men det sporrade dem båda att bli bättre. De anmälde sig direkt till maratonloppet i Paris 2014, vilket gav dem sex månader att träna.

Grégoire kände sig mer och mer osäker i takt med att loppet närmade sig, men istället för att kasta in handduken valde han att anmäla sig till ett ännu tuffare lopp efter Paris maraton. På så sätt blev han tvungen att oroa sig inför det 63 kilometer långa loppet han anmält sig till en månad senare, istället för att grubbla över maratonloppet i Paris. Och helt plötsligt var Grégoire som besatt av löpning. Det senaste året har han deltagit i mer än ett dussintal lopp med distanser mellan 10 och 105 km.


Det var Grégoires goda vän Mathilde Barbier som berättade för honom om Synergys produkter. Han visste till en början väldigt lite om träning med kosttillskott, men sedan Mathilde förklarat hur man använder produkterna har de haft en otrolig inverkan på Grégoire. Förr i tiden sprang Grégoire ofta på fastande mage eftersom han fick problem med magen om han åt en vanlig frukost innan ett lopp. Han fick förvisso inte ont i magen när han sprang, men han blev också fruktansvärt trött. Nuförtiden förlitar han sig på måltidsersättningen SLMsmart, både som energikälla innan loppet och för att återhämta sig efteråt.

En av de största utmaningarna för de som springer Marathon des Sables är att få mat och näring under loppet. Löparna är helt självständiga och måste packa all mat de behöver för det sju dagar långa loppet, så Grégoire visste att han behövde energirik mat som vägde lätt och som var enkel att bära med sig. Han packade tillräckligt med SLMsmart för att kunna dricka två portioner om dagen: den ena innan loppet började på morgonen, och den andra efter att han gått i mål efter varje etapp för att hjälpa sina muskler att återhämta sig.

”De flesta löparna sprang långsammare varje dag, men jag hade tillräckligt med energi för att hålla samma fart”, säger han.

Många anser att tävlingen Marathon des Sables med sina 256 kilometer är en överväldigande utmaning på gränsen till vansinne, men för Grégoire var det bara en vanlig löptävling.

”Det var ingenting extraordinärt”, säger han. ”Jag är ingen elitidrottare. Jag är en helt vanlig person. Jag är övertygad om att vem som helst skulle kunna göra det här. Jag hade inga tankar på att slutföra ett lopp som var längre än 42 kilometer när jag började springa. Mycket kan låta otroligt och omöjligt innan man har gett det ett försök. Att man ännu inte har klarat av någonting är inte samma sak som att man saknar kapacitet till att faktiskt göra det.”


CONVERSATION

Instagram

Follow Us