DAGS FÖR VÅRSTÄDNINGVarje år vid ungefär den här tiden tränger vårens första solstrålar in genom fönstret och avslöjar hur dammråttorna dansar i skrymslen och vrår. Precis som våra hem förtjänar också våra kroppar en ordentlig vårstädning.

Nu när våren är på väg är det hög tid för en liten vårstädning som renar och vitaliserar kroppen! Body Prime’s kliniskt testade formula innehåller magnesium,  äpplepektin och plommonpulver som hjälper din kropp uppta optimalt med näring från din hälsosamma kost.

Förutom denna kraftfulla formula, får du här lite tips på några av säsongens fiberrika grönsaker som kommer förstärka din inre cleansing, och få dig på rätt väg mot en bättre hälsa.

KRONÄRTSKOCKA        
Genom att äta en kronärtskocka får du i dig det rekommenderade dagliga fiberintaget. Kronärtskockans höga kostfiber motverkar förstoppning och förbygger riskerna för att få i dig de skadliga toxiner som finns i viss mat.

SPARRIS
Rik på glutation –kroppens mest kraftfulla antioxidant–  har sparrisen en förmåga att bryta ner skadliga ämnen i kroppen, som fria radikaler. Sparrisen är även full av antioxidanter, som är kända för att neutralisera de fria radikalerna och rädda cellerna från att skadas av dessa inkräktare.

FÄNKÅL
Denna krispiga, söta grönsak är en fantastisk fiberkälla och har potentiellt även förmågan att avlägsna toxiner från tjocktarmen. Fänkålens höga folsyrahalt ger den förmågan att omvandla homocystein – en destruktiv molekyl som skadar blodkärlen – till en snällare form.

LÖK
I århundraden har människor använt sig av lök för att minska inflammationer. Precis som sparrisen avväpnar löken de fria radikalerna och främjar tarmfunktionerna. Quercetinet som återfinns i rå lök är kraftfullare än det quercetin du får i dig från tabletter och sägs motverka oxidativ stress.

SPENAT
Denna näringsbomb förgyller allt från smoothies till omeletter, och variationerna är oändliga. Spenat är rikt på glykolipider, som hjälper till att skydda slemhinnorna i mag- tarmkanalen. Spenat innehåller en häpnadsväckande mängd K-vitamin och har antiinflammatoriska egenskaper.

VATTENKRASSE
Sluta använda vattenkrasse som en garnering, och börja äta det som en grönskak. 2,5 deciliter vattenkrasse innehåller mer än 200% av det rekommenderade dagliga intaget av K-vitamin och förbättrar såväl din benhälsa som absorptionen av kalcium. Prova att tillsätta vattenkrasse nästa gång du gör en pesto eller en pastasås!

CONVERSATION

Instagram

Follow Us