Synergys produkter hjälper ultramaratonlöpare.


För de flesta är det en stor bedrift i sig att genomföra ett maraton, men för ultramaratonlöparen är 42 km bara början.

Ett ultramaraton måste vara längre än maratondistansen, det vill säga längre än 42.195 km. Vanliga distanser inom ultralöpning är 50 km och 100 km, och vissa av loppen tar dagar att genomföra.

För Marcel Höche, som är sponsrad av Synergy, är livet uppbyggt kring löpningen. Blott 22 år gammal är denne tyske ultralöpare en av de yngsta inom sporten. Han är tysk U23-mästare och 2015 satte han nytt rekord i sin klass på 12-timmars, vilket innebär att ingen annan löpare i hans åldersklass sprang längre än honom under 12 timmar.

Marcel fastnade för tävlingsidrott vid 7 års ålder och sprang sitt första ultramaraton endast 19 år gammal. Sedan dess har han varit en passionerad löpare och säger själv att det finns ingenting han hellre vill göra.

Hans träning är både varierande och påfrestande, med dagliga träningspass som innehåller både långdistanslöpning (30 km på 4:20 per km) och intervallträning som gör att han pressar sin kropp till yttersta max. På grund av den höga fysiska belastning som kroppen utsätts för under ultramaraton började Marcel i februari 2016 använda Synergys produkter för att underlätta träningen och höja sin prestationsnivå vid tävlingar.

“När jag började träna hårdare, ändrade jag min kost och Synergys produkter har verkligen hjälpt mig med det“, säger han.

Marcel är ett stort fan av Synergys V3-system. Han använder Mistify varje dag för att reducera den fysiska stress som löpningen ställer på hans kropp.

Han rekommenderar även ProArgi-9 +, och använder produkten dagligen, under både träning och tävling.

"Jag gillar e9 mycket, den har verkligen allt jag behöver i en påfrestande situation," säger Marcel. "Mineraler, energi och aminosyror. Det är en perfekt blandning av allt jag behöver för att kunna prestera på topp".

Men trots bra förberedelser, fysisk träning, rätt kost och hjälp av kosttillskott, så möter ultralöpare oundvikligen tuffa utmaningar och hinder under loppen.

"I varje lopp kommer jag till en punkt där det tar stopp," säger Marcel. "Och när det händer, blir det oerhört tufft. Det mest extrema exemplet var när jag satte nytt rekord på 12-timmars".

Marcel berättar att när han hade sprungit i över 7 timmar och fortfarande hade ytterligare 5 timmar kvar, så började kroppen säga ifrån och han började stänga ner mentalt.

"Jag började prata med mig själv," säger han. "Jag kommer ihåg att jag sa, ”Marcel, det är bara ett maraton till kvar, bara ett till och sen kommer du att vara bäst i världen i din åldersklass". Jag var tvungen att intala mig själv att fortsätta. Oavsett vad, visste jag att jag var tvungen att fortsätta framåt. Och det var den inställningen som räddade mig".

Marcel har tävlat i ultralöpning de senaste 3 åren, och några av hans senaste prestationer och resultat inkluderar:

  1. 3:e plats - Innsbruck Alpine Trailrun Festival 65 Km 30.04.2016
  2. 3:e plats - Brocken-Challenge 13.02.2016
  3. 2:a plats - Stadtoldendorfer 12-Stunden-Lauf 11.-12.07.2015

Marcel fortsätter att prestera på toppnivå inom sin sport och hoppas att hans goda form ska hålla i sig framöver. Han har siktet inställt på ett ultramaraton i Tyskland i sommar och kommer att ge allt för att lyckas med ett så bra resultat som möjligt.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us