Fem anledningar att gå ut i naturen


Berg, floder, dalar, skogar, sjöar och djurliv – naturen är underbar! Sommaren är en fantastisk årstid för att njuta av naturens alla under. Visste du att både din mentala och fysiska hälsa kan påverkas positivt om du vistas ute i naturen? Ta en titt på de fördelar du kan dra nytta av om du lämnar huset och ger dig ut i naturen.

Bättre minne och koncentrationsförmåga


Frisk luft och öppna landskap gör underverk för hjärnan. Det är bevisat. I en studie från University of Michigan genomförde en grupp studenter ett minnestest. När de hade slutfört provet delades de in i två grupper. Båda grupperna tog en promenad. Den ena gruppen tog en promenad i skogen, och den andra gruppen tog en promenad i en stadsmiljö. När de kommit tillbaka från promenaden tog de båda grupperna minnestestet igen. De som hade vandrat i skogen hade bättre resultat än de som hade promenerat i staden.

Ny energi 


Hjärndimma är vad forskare brukar kalla ”mental trötthet”. Du vet säkert vad det betyder; det är känslan av att helt tappa tråden. Genom att ta med din hjärna ut i naturen kan du återställa dina mentala krafter och få nytt fokus. Flera studier tyder på att naturens skönhet kan framkalla känslor som snabbt ger ett mentalt lyft. Ta med ett paket med Synergy e9 för att ge dig själv ännu mer naturlig energi.

Minskar stress 


Många studier har visat att ”stresshormonet” kortisol minskar om man vistas i naturen. Det räcker till och med att titta på naturen genom ett fönster. Många av dessa studier tyder även på att personer som vistas utomhus utvecklar en positiv inställning och så kallad ”mindfulness”. Som biologen John Burroughs en gång sa: ”Jag går ut i naturen för att få ro, sinnesfrid och få mina sinnen återställda.”

Starkare immunsystem 


I en studie som genomfördes i Japan år 2010 vistades en grupp individer ute i naturen i tre dagar och två nätter. Forskarna upptäckte att deltagarnas produktion av vita blodceller ökade när de befann sig i naturen. Vita blodceller neutraliserar sjukdomar som influensa och andra infektioner, så ta din dagliga dos av Mistify och gå ut i naturen en stund!

Bättre mental hälsa 


Fler än 350 miljoner människor lider av depression i världen. Trettio procent av dessa har även ångestproblem. Forskare vid Stanford University publicerade nyligen en studie i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences som visar att de som promenerar dagligen i naturen istället för i stadsmiljö har lägre aktivitet i det subgeniala området av hjärnans prefrontala cortex, ett område som är kopplat till negativa känslor. Många läkare föreslår nu promenader i naturen som en del av ett mentalt hälsosamt leverne.

Det finns många fördelar med att vara utomhus, så ta på dig vandringskängorna, ge dig ut på fågelskådning, simma i en sjö eller ladda batterierna genom att campa med vänner och familj. Det spelar ingen roll vilken utomhusaktivitet du väljer, så länge du ger dig ut i naturen under årets varma månader för att dra nytta av alla fördelar som naturen har att erbjuda.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us