Liva upp din morgonrutin


Dina morgonvanor påverkar hela din dag. Om du börjar dagen med att känna dig stressad och nervös istället för utvilad kan det vara ett tecken på att du borde uppdatera din morgonrutin. Genom att hitta en morgonrutin som passar dig får du den energi som behövs för att ta itu med dagen.

Följ dessa tips för att få ut så mycket som möjligt av varje morgon:

Ät en hälsosam frukost

Att äta en bra frukost är A och O för en hälsosam morgonrutin. Blanda tre skopor av måltidsersättningen SLMsmart med 3 dl mjölk eller vatten för en välbalanserad och god frukost som är enkel att ta med sig. Om du hoppar över frukosten reagerar din kropp genom att spara energi och sakta ner matsmältningen, och på så sätt får du mindre energi under dagen. Alla människor har olika kaloribehov, men det är jätteviktigt att äta någonting i början på varje dag. Exempel på nyttiga frukostalternativ: gröt med kanel, yoghurt med bär eller fullkornsbröd och frukt.

Börja dagen med ett träningspass

En sak i taget. Kom igång med ProArgi-9+ eller e9 innan du sätter igång ett träningspass på morgonen. Kom ihåg: du behöver inte springa 10 km varje morgon för att få upp energinivåerna. Börja morgonen med 20 minuter yoga eller ta en kort promenad runt kvarteret. Det är allt som behövs för att stimulera kroppen efter en god natts sömn. Yoga är extra hälsosamt efter det ökar pulsen och samtidigt förbättrar din flexibilitet, hållning, balans, styrka och uthållighet. Alla kan göra yoga, och med många olika svårighetsgrader är det lätt att hitta en rutin som passar just dig.

Läs eller skriv

Skriv ner dina tankar eller målsättningar i en dagbok innan du ger dig iväg på morgonen. Att föra dagbok kan vara avslappnande och minska stress. Det räcker med att skriva i tio minuter på morgonen för att fokusera på dig själv, skapa självinsikt och få en möjlighet att fundera på hur du kan lägga upp dagen på bästa sätt.

Om du inte tycker om att skriva kan du läsa nyheterna eller en bra bok istället. Fördjupa dig i andras ord och njut av den här lugna stunden på egen hand för att få igång hjärnan på morgonen.

Följ ett schema

Genom att följa ett schema på morgonen blir det lättare att vara organiserad och fokuserad. Börja till exempel med en kort promenad utomhus, ta en dusch, gör dig klar och ät en hälsosam frukost innan du går till jobbet. Det viktigaste är inte i vilken ordning du gör saker och ting, utan snarare att definiera och bibehålla en rutin för att börja dagen på ett positivt sätt.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us