Han besegrar Ironman med Synergys produkter


Det är en förvånansvärt kall och blåsig dag i Tempe i Arizona. 51-årige Synergy-teammedlemmen Xavier Martin dyker ner i Tempe Town Lake tillsammans med ett hundratal elitatleter för att delta i sin första IRONMAN-tävling på tio år.

”Starten på simtävlingen är hektisk för alla”, säger Xavier. ”Alla är nervösa, det går att ta på energin i luften. Folk drar och sliter i varandra. När jag var klar med simningen gjorde jag mig redo att sätta mig på cykeln. Jag kände mig stark under cyklingen och löpningen kändes också stabil.”

Tretton timmar och elva minuter efter startskottet korsade Xavier mållinjen med höjda armar. Han hade då simmat 3,86 km, cyklat 180,2 km och sprungit 42 km. Ingen support utifrån är tillåten för Ironman-deltagare, till och med hörlurar är förbjudna. Att slutföra en IRONMAN är med andra ord både en fysisk och mental prestation utöver det vanliga och det syns på deltagarna: Xavier tappade 3 kg under loppet.

Trots både snö och regn lyckades Xavier hålla samma tempo som under det halva Ironman-lopp han deltog i några månader tidigare. Han lyckades dessutom tangera sitt personbästa med två timmar, vilket visar att man kan vara i fantastisk form oavsett ålder. Xavier är föredragshållare, livscoach, byggjobbare och en stolt pappa till två barn. Han vet hur man förverkligar en vision.

”För ett år sedan fattade jag beslutet att uppnå mitt livs bästa form”, säger Xavier. ”Jag har varit i bra form tidigare, men jag har inte tänkt mycket på kosthållning. Under det senaste året har jag kombinerat träning med måltidsersättningen SLMsmart, V3-systemet och e9.”

När Xavier närmade sig 50 kände han sig långsammare än någonsin tidigare och tänkte att det säkert hade med åldern att göra. När han började använda Synergys produkter blev hans uthållighet bättre, hans löpning snabbare och hans återhämtning kortare – något som fick honom att tro att hans kosthållning under tidigare års träning varit undermålig.

På tävlingsdagen prioriterade Xavier att ta med sig e9 och ProArgi-9+. Han tog ProArgi-9+ och e9 innan tävlingen och var tredje timme under trettontimmarsloppet.

”Människokroppen är otrolig”, säger Xavier. ”Allt du behöver göra är att ta hand om den. Många intalar sig själva att de börjar bli gamla. Innan loppet frågade folk ’Är du säker på att du klarar det här?’ Jag svarade att det var självklart att jag skulle klara det.”

Xavier kommer att berätta sin Ironman-historia för att inspirera andra att förverkliga sig själva.

”Synergys produkter är perfekta för idrottare”, säger Xavier. ”Produkterna ger påtagliga fördelar för både professionella atleter och vanliga motionärer. Om du är en idrottare som vill ligga i framkant kan Synergys produkter hjälpa dig att klara av och härda ut påfrestningar, och dessutom bidra till att du återhämtar dig snabbare.”

CONVERSATION

Instagram

Follow Us