Se upp för julmaten!


Julhelgerna står inför dörren, vilket vanligtvis innebär kallare väder, mycket tid med familjen och en hel del mat och godsaker. Under julen kan det vara svårt att hålla sig till hälsosam kost, eftersom det finns så mycket godsaker att sätta tänderna i. Här följer några tips för hur du kan klara dig över jul och nyår utan att tumma på dina sunda kostvanor eller trevliga stunder med vänner och familj.

Nya recept
Om du bakar under julen kan du skära ner på kalorierna genom att byta ut vissa ingredienser. Byt ut matolja mot äppelmos (mängd 1:1), hoppa över sockret och använd stevia istället (mängd 1:3/4) och byt ut vanlig mjölk mot mandelmjölk. Många Synergy-kunder använder måltidsersättningen SLMsmart istället för mjöl i olika SLMsmart-recept som skapats av dig eller andra teammedlemmar. Genom att byta ut ingredienser kan du göra kakor och andra godsaker hälsosammare. Vi rekommenderar att du byter ut en ingrediens per recept, men du får själv prova dig fram!

Håll rätt vätskebalans
När man går på julfester och sociala evenemang med vänner och familj är det lätt att glömma bort att dricka vatten och istället välja söta, varma drycker eller drinkar. Många människor är omedvetna om att suget efter mat ofta är ett sug efter vatten. Genom att hålla rätt vätskebalans kommer din hud att se fantastisk ut över julen, och dessutom blir det lättare att undvika alla desserter och sötsaker som finns tillgängliga. För bästa möjliga hälsoeffekt, lägg till ProArgi-9+ eller flytande klorofyll [PhytoLife] när du dricker ett glas vatten.

Planera
Om du ska på en julfest och känner dig lite hungrig, se till att du äter ett hälsosamt mål mat eller dricker en SLMsmart-shake innan du dyker upp på festen. På så sätt kan du välja ett par godsaker eftersom du redan är mätt, istället för att komma hungrig och prova allting som bjuds. Se till att ta med en mättande och hälsosam rätt om du har blivit ombedd att ta med mat till festen.

Lagom är bäst
Under julen ska man fokusera på att få tid med vänner och familj, inte på sin kosthållning. Det är okej att ta en extra kaka efter maten eller en till portion med potatis. Kom ihåg dina målsättningar och glöm inte att du har en ny chans att leva upp till dem imorgon. Även om du inte kommer att gå ner i vikt över jul så blir din ledighet förhoppningsvis trevlig, samtidigt som du arbetar mot ett nytt, hälsosamt år.

God jul!

CONVERSATION

Instagram

Follow Us