Fem tecken på att din kropp behöver en nystart


Din kropp kommunicerar med dig på många olika sätt, och den är väldigt bra på att tala om för dig när det är någonting som inte stämmer. I dagens samhälle är det lätt att man hamnar i ohälsosamma rutiner med otillräcklig motion, dålig sömn, höga stressnivåer och undermålig kost. Ingen är perfekt, och ibland äter vi mat som inte är hälsosam. Det kan gå veckor, månader eller till och med år mellan besöken på gymmet.

Det viktigaste är att vi lyssnar på kroppen när den säger ifrån och gör de ändringar som krävs för att ge kroppen en nystart och förbättra hur vi mår.

Om du har upplevt något av följande symptom kan det vara ett tecken på att du behöver en ny rutin:

1. Viktökning

Överviktiga kroppar mår sällan bra eftersom de är fulla med kemikalier från snabbmat. Dessa kemikalier bidrar inte bara till viktökningar – de gör det även svårare att gå ner i vikt. En ohälsosam kost som innehåller stora mängder socker, förädlade kolhydrater och syntetiska tillsatser kan leda till uppsvälldhet, matsmältningsproblem och ett ökat sug efter potentiellt skadlig mat.

2. Mental trötthet

”Vad var det jag höll på med? Ja, just det.” Om du tänker så här flera gånger per dag medan du utför dina sysslor kan det vara ett tecken på att din kropp inte får de näringsämnen eller den energi som behövs för att kunna fokusera.

3. Kroppslukt

Det här är inte ett trevligt ämne att diskutera, men det går knappast att ignorera. Om du har dålig andedräkt, ofta släpper väder eller luktar illa oavsett hur mycket deodorant du använder betyder det att din kropp försöker göra sig av med oönskade kemikalier. Gör dig av med dem!

4. Hudproblem

Om du tittar dig själv i spegeln och ser en finnig tonåring har du definitivt ett problem. Hudproblem, inklusive utslag, är ofta ett tecken på en djupare problematik. Istället för att försöka rengöra huden på utsidan, prova att ta itu med problemet från insidan.

5. Trötthet


Om du har svårt att hålla ögonen öppna mitt på dagen lider du antingen av sömnbrist eller så är din kropp sliten på grund av ohälsosamma rutiner.  Om du lider av sömnbrist och ligger och vrider dig på nätterna kan det vara ett tecken på att din kropp behöver en nystart. CONVERSATION

Instagram

Follow Us