Världsrekordinnehavare rekommenderar ProArgi-9+Historiens tyngsta dokumenterade knäböj med timmerstock är på 1000 pounds. (454kg) Rekordet för flest krossade betongblock med ett enda slag är 60 stycken. Rekordet för lastbilsdragning med sele är på 36 000 pounds. (16 329kg) Vad har då ovanstående världsrekord gemensamt? Jo, de kan alla tillskrivas 54-årige strongman-utövaren och ProArgi-9+ förespråkaren Randy Richey från Scotsville, Kentucky.

I närmare 30 år har Randy utfört tillsynes omöjliga styrkedemonstrationer i olika styrketävlingar. Men det var inte förrän han började närma sig 40 som han började med strongman.


Randy innehar för tillfället åtta världsrekord och uppträder varje år med sitt Strongman-Team, Omega Force Strength Team på 75-100 tivolin, mässor och andra arrangemang längs med hela USA´s östkust. De böjer stål, drar lastbilar, välter däck och lyfter bänkpress med både bilar och människor.

2013 deltog Omega Force Strength Team i America´s Got Talent och imponerade så pass på juryn att de gick vidare till andra omgången i Las Vegas. Deras avsnitt var säsongens mest sedda och var så populärt att det gick i repris flera gånger.

Samma år genomgick Randy en svår operation och hans läkare kunde konstatera att han aldrig skulle kunna lyfta något tung igen, än mindre tävla i styrkelyft. Men genom sin passion för träning och kärlek till sporten lyckades han med hjälp av en hälsosam livsstil så småningom ta sig tillbaka till gymet. Och efter en lång rehabiliteringsperiod tog Randy 10 repetitioner på 365 kg i knäböj. Hans läkare blev så imponerade av prestationen att det idag hänger en bild på deras kontor när Randy genomför övningen.

”Idag klarar jag av allt som jag gjorde när jag var 30 och 40, inklusive träningar och tävlingar” säger Randy.

Om du frågar Randy vad det viktigaste är för att behålla styrkan, speciellt om du tränar tunga lyft och inte är i 20-30-årsåldern längre, så är det att se till att blodcirkulationen är optimal. En ökad blodgenomströmning leder till snabbare återhämtning genom muskelreparation och muskeluppbyggnad.

”Jag rekommenderar ProArgi-9+ till alla”, säger Randy. “Vi har en 78-årig man i vårt Omega Force-team som är väldigt nyfiken på att se vad det kan göra för honom”CONVERSATION

Instagram

Follow Us