Anders Olsson bryter nya barriärer!


Synergy-sponsrade OS-guld Paralympiern och den tidigare världsmästaren i frisim Anders Olsson, 49, inte bara klarade av att genomföra superklassikern – han gjorde det mycket snabbare än förväntat.

Efteråt konstaterade Anders två saker:
  • Det är det största jag har gjort.
  • Jag kommer aldrig att göra om det.
Att genomföra en superklassiker (Vätternrundan, Vasaloppet, Lidingöloppet och Vansbrosimningen på 24 timmar) är det ytterst få svenskar som har klarat av. Anders Olsson har hittat tre stycken – men ingen funktionshindrad.

Därför var det med extra stolthet han simmade i mål i Uvån i Värmland på lördagen efter att ha avverkat likvärdiga distanser. Det vill säga:
  • 30 mil på cykel
  • 9 mil på rullskidor
  • 3 mil I rullstol
  • 3 kilometer simning
Han fixade allt på 21 timmar och 21 minuter.

Det här är nummer ett av allt jag har gjort, säger Olsson.Varför ser du detta som din största prestation?

– För att det tar så lång tid och det är ingen som har gjort det enbart genom att använda armarna, säger han.

Hans kropp värker, huvudet är segt. Men stoltheten över att ha lyckats genomföra superklassikern går inte att ta miste på.

– Det känns fantastiskt bra, men jag är väldigt stel.

Lika tacksam och imponerad är han av alla de frivilliga som följde med och på olika sätt banade väg.

– Det var 40-50 personer som hjälpte till. Utan dem hade det aldrig gått.

Som tyngst hade Anders Olsson det under rullskidsmomentet natten till lördagen.

– Jag var så slut att jag ville ge upp. Men det gick ju inte, jag ville fortsätta för alla som ställde upp och körde tillsammans med mig.

Vad var värst annars?

– Kylan. Jag frös något fruktansvärt på natten. Tiden 21 timmar och 21 minuter var nästan två timmar snabbare än beräknat.

– Jag räknade med 23 timmar ungefär, men då fick inget krångla. Att det gick snabbare får jag tacka de som följde med för, draghjälp var ovärderlig.

Vad drack och åt du under Superklassikern?

- Det jag laddade med innan och åt under ett helt dygn var SLMsmart, e9 och bananer. Jag åt även lite saltgurka och några gifflar. Jag har sedan tidigare varit väldigt förtjust i produkterna och använt dem regelbundet, men nu har jag verkligen fått testat dom på riktigt under otroligt tuffa förhållanden, och de funkade utmärkt.

- SLMsmart som product har en sund inställning till motion och kosthållning och ger mig den viktiga näring som kroppen behöver för att prestera.

- SLMsmart-är utformad på ett sådant sätt så att du ska bli mätt med hjälp av goda shakes som måltidsersättning, men med SLMsmart har du möjligheten att nå dina mål. Det är även ett utmärkt proteinpulver för aktiva människor i behov av muskeluppbyggnad, och som är medvetna om vikten av ett proteinpulver med hög kvalitet och fantastisk effekt. Jag känner mig full av energi och SLMsmart ger min kropp en komplett måltid med fokus på muskelnäring.

- Vad gäller e9 så anser jag det vara en unik blandning av vitaminer, aminosyror och naturligt koffein, tillverkade med de renaste och bästa ingredienserna, för att passa in i en hälsosam och hållbar livsstil. Detta oavsett när under dagen du behöver fokus, vara på alerten eller behöver extra energi.

Anders Olsson ger nu simningen en chans till.

– Jag kände av axeln när jag simmade men jag ska försöka gå på det nu och köra tre pass i veckan. Sen får vi se vilket håll det lutar åt.

– Iron Man på Hawaii är annars det som har varit nummer ett på min lista. Det är dags att ta tag i det nu, säger Anders Olsson.

Vi på Synergy är väldigt stolta över att sponsra en sådan extraordinär idrottsman som Anders som ständigt bryter nya barriärer. Vi önskar honom också all lycka till i sin framtida satsning mot Iron Man på Hawaii.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us