IAM Cycling slutar bland de tio bästa i Tour de France


Utmattad men fast besluten kämpade IAM Cyclings Mathias Frank i ösregn och halt väglag för att ta sig till en total åttondeplacering efter slutspurten på Champs-Elysées i Paris. Mathias var den första schweiziska cyklisten sedan 1999 som tagit sig till topp tio.  Även om Mathias placering var den största segern för IAM Cycling, slutade även laget som helhet på en niondeplats, vilket var en stark insats för detta nya lag.

IAM Cyclings grundare Michel Thétaz sa: ”Vi nådde det mål som vi satte upp redan i början av säsongen och som vi upprepade i början av tävlingen. Min grupp cyklister visade sig vara starka och ofta i ledning, vilket toppades med en fantastisk tredjeplacering av Pantano i Gap och en sjätteplacering i lagtempot. Grabbarna har verkligen gjort sitt bästa och jobbat hårt för att hjälpa Frank att ta sig till sin åttondeplacering. Vi kommer tillbaka 2016 med Mathias Frank till topp tio och för att ta hem några etapper. Frank har förlängt sitt kontrakt som vår ledare och vi är säkra på att han kommer att leva upp till våra förväntningar.”

”Jag har inte ångrat en sekund av de uppoffringar jag gjort för att ta mig hit”, sa Mathias. ”Efter två misslyckade försök har jag lyckats klara utmaningen och sluta i topp tio. Det här är en fantastisk bedrift för hela laget som varit till enormt stor hjälp för mig och alltid trott på mig. Den här euforiska känslan är inget jag snabbt kommer att glömma när jag kliver av min cykel.”

Synergy är stolt över att ha försett IAM Cycling med produkter i världsklass som hjälpt dem till bästa prestanda och återhämtning under hela Tour de France. Grattis till IAM Cycling! Vi ser fram emot att se fler segrar i World Tour och i nästa års Tour de France.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us