Hakeem Teland jublet for nytt medaljerush


Selv mot ett år eldre utøvere i juniorklassen, slo Hakeem Teland (17) til med seks medaljer - inkludert tre gull - i helgens nordiske mesterskap i Sverige.

Jeg er kjempefornøyd. Husk at mange av konkurrentene mine er ett år eldre enn meg. Da er det moro å hevde seg så godt likevel, sier Hakeem Teland.

På sju øvelser i Jönköping, vant han tre gull, to sølv og en bronse på totalt sju starter. Bare på K1 200 meter - hans eneste øvelse i singelbåt - endte han opp uten medalje med fjerdeplass.

Jeg hadde aldri drømt om at det skulle gå så bra. Danskene er ekstremt gode, og i nordisk for to år siden, knuste de oss. Men nå har vi gått forbi dem på flere distanser, sier 17-åringen fornøyd.

Tre gull i lagbåt

Han var en av mesterskapets aller beste i lagbåt med gull i både K2 200 m, K2 500 m og K4 1000 meter.

  • Det var særlig deilig å slå danskene på K4 1000 meter etter at de slo oss med åtte tideler i junior-VM, og kom til A-finalen mens vi måtte nøye oss med B-finalen, sier kristiansanderen.
  • I fjorårets nordiske mesterskap på Gillsvann vant han fem gull, et sølv og en bronse, men da var han eldst i klassen.
  • Jeg vil rangere årets prestasjon som enda bedre enn fjorårets, sier sørlendingen.

Konkurransemann

Like før sommerferien bestemte multitalentet seg for å satse på padling på bekostning av svømming. Dette gir motivasjon inn mot neste sesong, og er en bekreftelse på at jeg har valgt riktig. Morten Ivarsen, sportssjef i Norges Padleforbund, er imponert over Teland.
- Hakeem er en skikkelig konkurransemann som leverer hele tiden, sier Ivarsen, som også er treneren hans.

Hva har valget om å satse alt på padling hatt å si for utviklingen hans?
- Det er vanskelig å si ettersom han tar ting veldig lett, og slik sett tror jeg andre i hans situasjon ville tjent mer på det. Men jeg er helt sikker på at når han får en vinter med all fokus på padling, kommer han til å ta store steg neste sesong, sier Ivarsen, som røper følgende for fremtiden: Fremover kommer vi til å bygge de norske lagbåtene rundt Hakeem. Han har noen naturlige egenskaper som gjør at båtene han sitter i går fort, sier Ivarsen.

Source: http://tinyurl.com/nsjubs6

CONVERSATION

Instagram

Follow Us